Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2014 14:02 - Как се долавят феромоните?
Автор: v1pros4e7o Категория: Тя и той   
Прочетен: 560 Коментари: 0 Гласове:
1



imageФеромонните сигнали се долавят от специален орган в носа – ВНО-вомероназален орган. Когато ВНО долови феромони, изпраща сексуален сигнал до мозъка.
Руски учени от своя страна доказали с помощта на съвременна техника, че носът на всеки има специфична структура, която учените наричат вомероназален орган (вомер – част от носната преграда). Той се отличава от „животинския“ си аналог по разположението, устройството на рецепторните клетки, възприемането на ароматите и даже по това, в какви структури на мозъка се отправя получената информация.

Това не е резервен вариант в случай, че основното обоняние откаже, а автономна система със свои задачи. Вомерът при хората не само съществува, но и активно функционира и може да управлява поведението ни независимо от нашата воля, тъй като ароматите и миризмите, възприемани с негова помощ не са осъзнати от човека. Именно под влияние на „ароматите невидимки“ човек може да прояви повишена общителност по отношение на хора от собствения или противоположен пол, държат се агресивно или излъчват дружелюбност. Увреждането на тези зони при хирургически операции на преградата на носа например, може да се отрази на сексуалността на пациента, а според някои данни – дори да доведе до импотентност, твърдят от своя страна руски учени.

Според проучване на американските им колеги най-интересното е, че този орган възприема само… сексуални аромати и помага на хората да изберат подходящия партньор. Той е нещо като „шесто чувство“ или интуиция, макар само на генетично ниво. Все пак човек не може да „води за носа“ природата. Естественият собствен мирис на всеки човек носи информация за генетичния код, от който зависи подхождат ли си хората или не. Но във войната на половете добри са всички оръжия, използвани и от двете страни.
Така на полесражението излиза тежката артилерия – парфюмерийната промишленост. От древни времена жените както умело гримират лицата си, боядисват косите и ноктите си, така могат успешно да променят и природната си миризма с помощта на благовония, масла, парфюми и дезодоранти. А мъжете използват парфюми, направени на мускусна основа – аромат, на който жените определено реагират положително.
гел с феромони
image
В първото поколение парфюми-“примамки“ са добавяли секрет от анални жлези на различни животни, някои и от рода на котките. В наше време синтезирани изкуствени феромони са в основата на парфюмите, обещаващи сексуална неотразимост. Неотдавна англичаните обявиха, че в британските дискотеки и нощни клубове се монтират автомати, от които всеки може да си купи кърпички, напоени с мъжки или женски феромони. Салфетките „Xcite!“ струват 1 английска лира.
Джордж Дод, шеф на проучванията на компанията-производител, е изследвал феромоните в продължение на 30 години. За да увеличи сексуалното си излъчване, човек просто трябва да натрие врата, китките или друга част от тялото си с кърпичките „Xcite!“. Нашенецът може да разчита и на по-примитивни средства, за да привлича… противоположния пол. Все пак, в любовта е като на война – всички средства са позволени! И май с едничката цел – красивите емоции. А те, както е известно, са резултат от серотина и допамина, които по време на секс се изработват под въздействието на хипофизата. И в крайна сметка след любовната еуфория е резултат от… серотина и допамина. image





Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: v1pros4e7o
Категория: Забавление
Прочетен: 23346
Постинги: 7
Коментари: 1
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930